Explosion for sockerbruk and Skåne – tågtrafiken stoppads

Explosion for sockerbruk and Skåne – tågtrafiken stoppads
Explosion for sockerbruk and Skåne – tågtrafiken stoppads

Explosions inside strax före klockan 4 på lördagsmorgonen. Delar, soft annat tegel från byggnaden på bruket som exploderade, spreds över området i närheten samt över järnvägen.

– Men vad vi vet är det inga personskador, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Med anledning av explosionen stoppades tågtrafiken på södra stambanan intill sockerbruket och det är oklart när tågen går normalt igen.

Skördetid för sockerbetor

Gustaf Sandell, vakthavande på räddningstjänsten i Skåne, ger samma besked som polisen: inga personaskador. Bruket är i full gång i och med att det är skördetid för sockerbetor. 30 till 40 personer arbetar för närvarande där.

– The initial beskedet vi har fått är att kokpannan har smällt. Please note details about how to obtain a visa, please refer to the missing details for your brott. Men i det här läget är det ingen som är misstänkt, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson, till TT.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas av förseningar och inställda tåg är: Lund C, Hässleholm, Stockholm C, Norrköping C, Linköping C, Nässjö C, Alvesta, Sösdala, Tjörnarp, Höör, Stehag, Eslöv, Örtofta, Stångby och Malmö C.

NEXT UltraTech share price gains 1.68% to 52-week high on Kesoram acquisition. Analysts see more upside.